The land of socks and stockings

Det kan ikke blive ved med at gå det her.

Efter tøj og sko er lukket med deres lækre strømpebukser til nogenlunde overkommelige priser, har jeg kun haft Wolford.

Og hvor de er meget lækre i visse sammenhænge, og godt kan lokke 2-300 kroner op ad lommen på mig, selvom jeg er en nærigrøv, der altid er på røven, passer de altså ikke altid til mig.

Det er for eksempel ret dumt at give mig wolfordstrømper på, når jeg skal besøge mine forældre, og deres smukke (men ivrige) hvalp Mitsi insisterer på at ligge i mit skød.

Det er heller ikke det klogeste, når jeg skal sidde på en græsplæne eller på en træbænk. Eller når jeg drikker mig så fuld, at mit ben laver den der manøvre, hvor foden ikke helt får fat i pedalen, men bare fortsætter hen over, mens man skraber undersiden af benet på plast og metal.

Der er kort sagt wolforddage og ikke wolforddage. Langt de fleste dage er ikke wolforddage. Men efter jeg har smadret lageret af termoleggins og strømpebukser, det lykkes mig at bygge op efter tøj og sko, er mine stakkels (og få) par wolfordstrømper kommet i brug til hverdag og fest. Al slags fest.

Så nu har jeg kun ét par tilbage uden huller i. Og absolut ikke råd til at geninvestere hele min strømpebeholdning i deres velvet de lux-strømper. Tør ikke engang købe ét par, fordi det ‘gamle’ så automatisk bliver til et hverdagspar og så er det skruen uden ende.

Men alle strømper jeg har prøvet siden, lider af de underligste strømpe-sygdomme.

Der er sygdommen, hvor de ikke kun er for lange. Men faktisk også er så lange, at de i princippet kan nå helt op over mine bryster, men fordi det ikke rigtigt er en holdbar løsning, ruller de i stedet sammen i livet på mig og laver verdens mest ucharmerende midt-på-maven-deling, der giver en virkelig voldsom mavedelle.

Der er den sygdom, hvor en strømpe, der ellers ser lang nok ud – og som nærmest kan strækkes i det uendelige – på magisk vis bliver hobbit-længde, mens jeg ruller den på min ben og slutteligt sidder, lidt for lavt, med skræv-syningerne nede på mine inderlår. Og nærmest ingen hiven, trækken eller vriden med benene i hofteskålene kan få de strømper til at kravle på plads, så man ikke går rundt med hængerøv inderst inde.

Der er de strømper, som er løbet, inden du er kommet ud af døren om morgenen. Nogen løber allerede på vej på benet. Hell, nogle gange tror jeg, at de er løbet, inden jeg tager dem ud af æsken, så hurtigt går det.

Så er der dem, der vasker underligt. Bliver ulige i længden, eller helt skæve eller ligesom tørrer ud på en måde, der bare er ufattelig ubehagelig mod mine ben. De ER allerede tørre. Jeg har ikke brug for en beklædningsgenstand der øger følelsen af, at min hud tørrer ud og næsten revner.

Og så er der dem, der ikke kan tåle en fod. Hvor der bare ikke er tænkt plads ind til ti tæer og to hæle. Hvor de bare kommer vildt meget bag på strømpen, at foden kun bøjer den ene vej og ikke har brug for ekstra stof oven på.

Åh kære læsere – jeg dør. Kan i ikke høre det?

Fortæl mig jeres strømpehemmeligheder.

Hvor køber i de bedste strømpebukser til prisen? Og hvorfor netop dem?

 

Følg, like og del:
error20

Previous

A wiff

Next

Tre stik for livet

12 Comments

 1. Nina

  Jeg køber H&Ms to-pak med 40 denier strømpebukser og dem er jeg vældigt glad for…

 2. Lise

  H&M med 100den – så er de lidt tykkere i kvaliteten og så synes jeg de kan modstå lidt mere.. Hvilket minder mig om at jeg snart skal have købt nogle nye 🙂

 3. Louise Svane

  Føtex og Bilka kører med de samme strømpebukser som Tøj&Sko, har de i hvert fald gjort. Da jeg arbejdede i Føtex begrundede de lukningen med, at de tre kæder kørte med det samme tøj, og var alle en del af Dansk Supermarked.

 4. Føtex, Føtex, Føtex.

  Efter MANGE forsøg på alle mulige andre mærker, overgav jeg mig og sluttede fred med, at jeg åbenbart er en Føtex-pige inderst inde.

  De holder uendeligt, bevarer elasticiteten og er .. jamen, bare gode.

  Og billige.

  Go fetch.

 5. Har du tjekket i Føtex? De er jo samme firma om Sko & Tøj var en del af.

 6. Emilie F

  Faktas til 30 kr stykket er min favorit – og jeg har strømpebukser på næsten hver dag.
  Runner-ups: H&M, 2 stk 40 denier for 70,- og Matas 3 stk 40 denier for en hund.

 7. Rikke

  Stinna fra Føtex. Jeg foretrækker 60 den. (i den tykkelse kan man også slippe afsted med forholdsvis ubarberede ben af og til).
  De holder form og elastitet. Og er nærmest umulige at få til at løbe. Når de løber er som regel på tæerne og i et begrænset område, så hvis man går i lukkede sko kan de bruges lidt endnu (hvis man da ikke har sparet så mange penge allerede at man kan tillade sig at købe nogle nye). Og de har perfekt mavelængde og pasform.

  Hende den forholdsvis klodsede med tendens til mavedelle, der bruger strømpebukser 5 ud af 7 dage.

 8. Mia

  Controltop-strømpebukser 50 denir fra H&M. De bedste strømpebukser, ever! De koster kun 70 kr., og man får INGEN!!!! kisket mave-opdeling, da der i princippet ikke er den der lille lede elastik i taljen 🙂 Jeg er svært tilfreds med dem…

 9. Simone Anna

  Stinna strømpebukser fra føtex eller bilka. Dem med den brede elastik i taljen! Hurra! (ingen underlig delle her) De koster 70 – 80 kr!
  Ellers Netto.. De har også nogle gode!
  De tykke af dem koster 56 kr.. og de holder! Bruger dem hver dag..

 10. B

  Jeg bruger ikke strømpebukser på daglig basis, men når det sker, er jeg ret begejstret for dem de har i Netto (deres microfiber strømpebukser). Jeg synes de holder rigtig godt, har en god længde og er behagelige at have på 🙂
  Jeg har også hørt gode ting om strømpebukserne fra Sneaky fox. Jeg har ikke selv erfaring med dem, men har en veninde der meget ofte går i strømpebukser, og stort set kun dem fra Sneaky fox. Jeg har rent faktisk oplevet hende støde ind i en eller anden metal-dims som lavede hul i hendes ben, uden at strømpebukserne gk i stykker…

 11. Anne

  Jeg istemmer mig koret og siger føtex. De har sådan nogle control-sug-maven-ind strømpebukser…60den og de er perfekte!

 12. Pernille

  Jeg bruger næsten kun microfiber-strømpebukser fra føtex. Min motorik kan slet ikke håndtere alt der der nylonstrømpe-ræs, så de bliver kun brugt til pæne familiefester, hvor man alligevel bare sidder stille.
  Microfiber er som skabt til os der ikke kan cykle, gå, spise, stå eller leve uden af ødelægge sit tøj konstant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)