Social benlås

Da jeg stod i går, tænderklaprende og knurrende, og gloede efter den ene voldproppede metro efter den anden, der strøg forbi uden plads til at tage mig med, gik det op for mig, hvad der er galt med at vente sammen med danskerne.

Jeg kan ikke danse.

Fejlen er ikke den, at jeg ikke kan danse. Eller at jeg mangler musik at danse til eller lysten. Nej fejlen består udelukkende i, at folk vil tro, jeg er tosset – lige som Bus-Søren eller Klokke-Marie – hvis jeg gør det. Giver los og svinger stængerne til Marky Mark, når han pumper good vibrations ud i min øregang.

Hvorfor er det sådan? Hvorfor står vi stille i flok? Hvorfor ser man aldrig et friskt chassé-trin hen ad gaden eller nogle flere luft-trommer i bybilledet?

Man kan måske argumentere, at jeg bare kan lade være med at ligge så meget under for, hvad andre mon tænker om mig. Men dette er et af de sjældne tilfælde, hvor jeg oplever den meget velkendte følelse af ikke at kunne overvinde mig selv og tænke ‘Fuck jer  allesammen’ ligegyldigt, hvor meget jeg prøver.

Spørgsmålet er så bare nu, om jeg er alene med min brændende trang til at vrikke til rytmen i min musik? Når jeg som i går venter på en metro i mere end en time, kunne det faktisk være en fornøjelse at holde sig selv lidt varm. Og min musik er bare altid så nice, at jeg må slå knuder på mig selv for ikke at lave running man – right there and then.

Kan vi lave en bølge? En ‘bevægelse’? Et nyt tiltag af folk, der danser når de har lyst og i øvrigt ikke hænger sig i, om de står ved bussen, i føtex eller på et dertil indrettet dansegulv.

Who’s with me?!

For helt ærligt, hop frisk 47 sekunder ind i videoen, hvem kan modstå ham her?

Følg, like og del:
error20

Previous

26 og sol

Next

Når Swift stjæler min thunder

9 Comments

 1. Louise

  Kære Trixy

  Jeg er ikke typen der elsker at påberåbe mig opmærksomhed – overhovedet. Men jeg elsker at danse, uagtet om det er hjemme i min stue eller i køen i netto. Når musikken er i mine ører, er den i min verden, og der gør jeg, hvad der passer mig. Some Nike foreskriver det: “Just do it” – jeg lover du ikke bliver skuffet 😉

 2. Rikke

  Jeg danser altid når jeg styrketræner i Fitness World, og crip-walker hen og henter vægtskiver. Er fuldstændig ligeglad med hvad folk tænker – i hvert fald i det forum 😉

 3. Jeg er virkelig for, at folk opfører sig åndsvagt i bybilledet. Desværre er jeg selv hammerdårlig til det og endnu dårligere til at danse.

  Så kan man være med dig uden at være med dig?

  • trixyworld

   Fnuggi: Heppekor (selv de tavse af slagsen) er mere end velkomne.
   Rikke: Har længe været den underlige i fitnesscenteret, skal bare bringe det med mig ud på gaden.
   Men måske, jeg teamer up med dig Louise, og overvinder min offentlige danseangst.

 4. Mette Ellekjær

  Haha… ja, bus-Søren.. er nu “jyde” på 10. år, men fra Odense, og husker tydeligt bus-Søren. Tak for god blog, og gode grin fra Odense… Boogies, Munke Mose 1. maj og meget mere… Kh Mette

  • trixyworld

   Selv tak Mette. Er glad for, at i er NOGEN af læserne, der kan genkende, hvad jeg taler om, når jeg rabler om gode, gamle Odense.

 5. Jeg danser aldrig. Al-drig. Primært fordi jeg altid bliver budt op af lavstammede mænd med hang til standarddans, og fordi jeg stadig har traumer over ham, der spurgte, om jeg ikke lige kunne gå lidt ned i knæ.

  – men jeg har stadig De Forbudte Trin, som f.eks. mit mikro-chassé, som jeg laver ude i offentligheden, når musikken i ørerne er EKSTRA god. Jeg har også en variant, der egner sig til, når man cykler.

  Er det noget distance-flashmob vi er ude i Kbh/Esbjerg-style?

  • trixyworld

   Det bliver pissegodt, Linda. We use the force, og så kan vi tænke på hinanden, hver gang det lykkes os at folde dansen lidt ud.
   Ned i knæ? Seriøst? Kunne han ikke bare have undladt at skyde så meget over målet i sin opbydning. Lækre (og HØJE) mænd bør tvinges til at byde mere op.

 6. Tanja

  Man har ALTID lyst til at danse når man står der og venter med lækker musik i ørerne.

  Har du set hende her?
  http://m.youtube.com/watch?v=_vbtzJ7D24s

  Hun er fantastisk. Jeg er sikker på hun er en foxy lille dansemus med nogle giftige moves under alt det tøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)