Når du køber makeup i udlandet #1

Hvis du ikke følger med hos Trixyworld på Instagram, så er du gået glip af decideret ferie-spam i mine stories de sidste fire dage. Jeg er nemlig lige landet i Danmark igen efter en tur i himmelske Rom. Næstefter Paris er Rom og Berlin de byer, jeg har besøgt flest gange. Og jeg kommer helt sikkert igen – for det kan noget helt særligt at få ‘hjembyer’ ude i verden, som du kan navigere i og slappe af i, når du kommer tilbage. For hver gang skal man jage lidt mindre rundt for at se så meget som muligt, og det elsker jeg. Men mere om det en anden dag.

I dag skal det handle om, hvordan man kan gribe det an, hvis man køber fremmed makeup på ferien. Her taler jeg altså om makeup, du ikke kender i forvejen. Vi skal nok tale indkøb af favoritter en anden dag.

Men noget af det skønneste ved at rejse til udlandet er at lure på de lækkerier, som de har her men ikke hjemme i Danmark. Men ak og ve, du kan hælde mange penge ud af vinduet, hvis du ikke ved, hvad du skal gå efter, så jeg har samlet et par eksempler fra Rom og et par dos and dont’s du kan have i baghovedet.

 • Køb IKKE fremmed foundation/pudder på ferien af disse tre årsager:
 1. Hvis du er på sommerferie, er der stor risiko for, at du ikke har den samme farve som de resterende 90 procent af året.
 2. Hvis du er væk fra din vante hud-rutine/bader i anderledes vand/holder fri ude i solen, er der stor risiko for, at din hud opfører sig anderledes, end den gør hjemme i Danmarks kalkede vand med den sædvanlige creme og rens og kontorjob 8 timer om dagen.
 3. Med mindre du henter en tester på dag ét og prøver produktet flere dage i træk, kan du umuligt vide, om det egentlig passer til dig og din hud.

Hold. nu. kæft. hvor har jeg brugt mange penge på den helt rigtige farve, som ikke var den rigtige farve 14 dage senere. Og hvor har makeup-artister lagt meget flot makeup på mig, som jeg så har købt, kun for at opdage seks timer senere tilbage på hotellet, at mit ansigt lige så stille er smeltet af mit rigtige ansigt indenunder. Vi har alle vores hud-issues, som makeup skal tage hensyn til, og du kan ikke vide, om det virker på vej igennem lufthavnen. Desuden har foundation som concealer samme risiko for at oxidere – og derfor må du aldrig købe det uden at lade de sidde på din hud – helst et kvarter først.

Læbestifter og øjenskygger er dejlige at shoppe. Men her er der lige to ting at huske.

 1. Har du den her farve i tre andre variationer derhjemme? Og skal du bare til at købe den, fordi du er ude?
 2. Ligger den her farve så langt fra, hvad du normalt bruger, at du sandsynligvis aldrig får den brugt derhjemme igen? (Hej, Icy blue øjenskygge-palette, som jeg troede ville være mysterious og sexy, men som faktisk bare gjorde mig til en grim udgave af Cindy Laupner i slut-firserne.)

Men det betyder jo ikke, at du aldrig skal shoppe noget. Jeg har bare et par forslag til, hvad du skal gå efter:

 1. Prisen. Kan du få det billigere her end derhjemme? Så er det måske værd at prøve, selv om du bliver skuffet. På denne tur har jeg købt en stor blending-børste og en grøn concealer. Den ene ting har jeg decideret gået og manglet, og den grønne concealer som kan modarbejde rødme i huden, er noget, jeg har gået og gerne villet prøve – men mest for sjov. Ergo ville jeg ikke gå ud og betale massevis af penge for eksperimentet.

Hvis den her børste ikke viser sig at være all that, så har jeg kun spildt 70 kroner. Men faktisk har jeg ret stor tillid til Kiko fra dengang jeg boede i Barcelona. Jeg har en af deres børster til contour, som jeg stadig elsker og bruger her fire år senere. Og ja, der ligger også en flydende læbestift. Som er nude. Og jeg har 4 nude-læbestifter i forvejen. MEN jeg har jo ikke en flydende-matte-finish-nude-læbestift. Sagde hoarderen.

2) Kan du ikke få det derhjemme? Kiko er et godt eksempel på et mærke, som jeg opsøger, når jeg er i Sydeuropa. For det er lidt spændende at se, hvad de har, som jeg ikke kan få derhjemme. Ligesom Sephora og Ulta i NYC fik besøg, fordi de kan tilbyde noget, jeg ikke kunne få derhjemme. MEN denne regel kan ikke overskrive “Køb ikke Foundation”-reglen. Seriøst. Lad være med at gøre det. Jeg overvejer faktisk lige nu, om jeg har fejlkøbt nok foundations til at præsentere dem i sit helt eget indlæg – gider I se det, så I kan lære af mine fejl?

3) En kombination af de to ovenstående kan bruges til hudpleje. Men det kræver, at du kender din hud og kender dit behov. For hvis jeg ikke havde været lidt “Jaja, jeg køber den, den koster jo kun 12 euro”, så havde jeg aldrig opdaget denne Bioderma-sag:

Jeg skinner i T-zonen. Som så mange andre. Og helst vil mit ansigt have, at jeg bruger to forskellige cremer på kinder/kæbe/hage og pande/næse. For enten er der for lidt fugt i de matte eller for meget fedt i de hydrerende. Og det er pisseirriterende. Men den mattificerende creme fra Bioderma røg med hjem, fordi den var billig nok til at være en fejl, og den er blevet en del af mit faste indkøb, når jeg er sy’på. (Jeg ved, at man kan få en del Bioderma på de danske apoteker, men de koster 3-4 gange så meget som i Frankrig og Italien. Så jeg nægter.)

UV-sprayen er måske nok det bedste, der nogensinde er sket for solbeskyttelse til makeup. Den skal rystes grundigt, og pumpes ud over ansigtet, hvor den hydrerer, beskytter mod solen og – hvis du lader den tørre uden at pille – fikserer din makeup som en setting spray. Og den koster også det halve hernede. I shit you not.

(Nu skal vi så bare finde ud af at få det hele med hjem i håndbagagen. Det bliver mageløst).

Har du nogen mirakel-produkter, som du altid skal samle op, når du rejser ud i verden?

Følg, like og del:
error20

Previous

Opskrift på den perfekte brunsviger

Next

Hvad jeg tror ondt i maven over Tinder-fyren betyder

4 Comments

 1. Camilla

  Sig til hvis jeg skal hoarde + sende med mutti/Kat med hjem fra det parisiske 😘

  • Uhh Camilla! Lad mig lige tjekke Bioderma-beholdningen. Jeg DM’er dig, hvis det er. Tak for buddet, skønneste. :-*

 2. Lise Jørgensen

  Jeg køber altid shampoo i NY, ofte også make up – f.eks. Mascara fra sephora, som jeg bruger fast og min mor skal altid have en bestem creme og en mascara med hjem. Jeg skal have fundet en serum til vinterhuden, som jeg kam bruge i de kolde måneder.

  • Jeg har to tanker om serum, vi lige kan mumle over næste gang vi ses, Jørgensen. For min hud skal også have ekstra hjælp uden at det bliver tungt og fedtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)