Kål på 1000 måder
Jeg har købt verdenshistoriens største hvidkålshoved på bud til en 10’er.
Nu er halvdelen brugt, og jeg er løbet tør for spændende måder at tilberede hvidkål på, uden det minder om en genudsendelse.
Hvad gør man? Hvad gør du, når hvidkål skal være niceness?
Og hvor går jeg i øvrigt hen og klager, når jeg tirsdag morgen præsterer IKKE at æde en crossaint, som står lækker og sprød og gratis ved siden af morgenkaffen. Mmm, kæmpestore crossainter, så langt øjet rækker. (Mindt to kurve, i hvert fald).
– men så møder op på arbejde efterfølgende til kollega, som har medbragt ikke mindre end to slags kage i anledning af hans barsel?
Hvor. Klager. Man?
Min rygrad kan altså ikke udøve mirakler.
Stine
11. september 2012 @ 13:54
Hej 🙂
Hvidkål er en rigtig god erstatning for pasta, bare skær i tynde strimler og kog med salt og så kan du bruge det i (næsten) alle retter, hvor du ville bruge pasta. Bare ikke brug det helt inderste, da det tit har kraftig smag.
Louise
11. september 2012 @ 15:56
Personlige yndlings med kål = forårsruller, coleslaw (smager f.eks. også læks i burger), i wok eller stegt på panden med karry og oksekød (sidstnævnte er rimelig old fashion-agtig, men ret nice altså…). Måske kunne man også bruge det som pastaplader i lasagne?
City chick
11. september 2012 @ 16:14
Pulled pork med coleslaw. Laver stort set sig selv og der er mad til flere dage
Katja
11. september 2012 @ 17:09
Spis det til morgenmad! (eller frokost) – fiiiint snittet hvidkål med revet gulerod, revet æble samt friskpresset appelsin/ citron ud over, gerne toppet med tørstegte græskarkerner.
Lav en ordentlig røvfuld pissesund og lækker suppe! standard suppe rutine for mig:
– Presset hvidløg, massevis af løg, porre, chili og ingefær svitses med tomatpure, karry og grøn karrypaste
– Rodfrugter tilsættes (gulerod, pastinak, selleri, kartoffel, hvad du nu har)
– Røde splitlinser tilsættes
– Koge, koge, koge indtil rodfrugterne og linserne er møre
– Massevis af hvidkål tilsættes evt. sammen med spinat.
– Kog 10 min. ca
– Blende, blende, blende indtil lækkert og cremet
– Tilsæt kokosmælk, lime, soya, wasabi, mere chili, paprika, mere karrypaste, friskkværnet peber + krydderurter
– Hurtigt opkog, server!
Hvidkål er også sygt godt i wokmad, skær det i fine strimler og tilsæt det 2 min. før servering så det ikke når at blive smattet og kedeligt.