Ketose Schmetose

Har haft sådan en uge, hvor jeg har sat mig ind i, hvad det nu er, forskellen på ÅOP og nominel rente præciiist er og hvorfor det er vigtigt at have en budgetkonto. Det er hårdt for hovedet, kan jeg godt fortælle jer.

Alligevel er jeg ret sikker på, at det ikke var fine bank-ord, der slog mig ud i går men derimod ketosen. Det der, når kroppen ligesom er løbet nok tør for kulhydrater til, at den skal slå over til at køre primært på fedt.

Det er faktisk anden gang, men i sidste uge nåede jeg kun lige at tænke ‘hov!’, før jeg gik på druk og droppede LCHF for et par dage. Første gang blev jeg ret svimmel fredag eftermiddag. Som når man rejser sig for hurtigt op, og blodet suser fra hovedet – bare i længere tid. Men efter en times roden rundt i min krop og forvirring, var det som om min krop skiftede gear. Som når du kører 55 km/t og skifter fra tredje til fjerde gear. En meget rar fornemmelse. Glat. Rolig. Det var lækkert.

I går trænede jeg mig selv ind i ketosen. Eller. Det kom i hvert fald efter træning med Stine. Jeg kunne ikke drikke nok. Jeg var så tørstig. Og selvom jeg drak nok halvanden liter vand, kom den ondeste pande-hovedpine alligevel tordnende og dunkede hvert pulsslag alt for varmt og insisterende igennem mit hoved. Jeg skyndte mig at gå i seng (Jaja, EFTER vild med dans).

Da den Sunde og Raske kom hjem med en kammerat lidt over fire i morges og satte sit til at fråde durum, fritter og cola, vågnede jeg med et hoved, der om muligt gjorde endnu mere ondt. Jeg kunne ganske enkelt ikke abstrahere nok fra smerten til at falde i søvn igen. Drak et glas vand med treo, ventede på lindringen og faldt i søvn.

I dag vil hovedpinen stadig gerne lidt frem. Så jeg har ganske ketose-fyfy spist græsk yoghurt til morgenmad og endda puttet lidt mandler og honning på. Så kan hovedpinen ellers have sig selv for nu!

Fik jeg nævnt, at det her LCHF er gået hen og blevet en mild besættelse? Som får mig til at huske, hvor lækkert rødkålssalat er? og tomatsalat? I denne uge har jeg spist en skumbanan. Én. Ikke en pose. Ikke en håndfuld. Én. Bare fordi, det hele ikke skal blive for frelst.

Previous

Livet med opvaskemaskine

Next

Vi dømmer ikke om søndagen…

1 Comment

  1. Lise Jørgensen

    Jeg fik også voldsom hovedpine efter thanksgiving dinner, hvor der er sukker i ALT! den varede i tre dage. Tror simpelthen ikke kroppen kan finde ud af hvad den skal gøre med sukker når man har vænnet den fra ikke at få det..

Skriv et svar

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén