Hakke, skære, røre, ælte, blande

Det er forfærdeligt. Det er sket. Jeg kan aldrig få min ungdom igen på samme måde.

Kan i huske krisen op til min 25 års fødselsdag? Hvor jeg pludselig var blevet Royal Copenhagen-samler?

Nu er det sket igen – bare værre. Jeg ønsker mig gudhjælpemig en food processor til jul.

I flere år har jeg ellers levet fint uden ovn. Siden uden piskeris. Men med blender. Så uden hvidløgspresser. Den værste periode var nok den uden dåseåbner. Jaja, frisk mad-typen.

Men nu er jeg faktisk blevet typen, der kan finde på at snitte noget grønt. Bage et brød. Den slags. Jeg kan ikke komme uden om det mere. Livet ville være nemmere med en til at hakke mit grønt, blande mine ingredienser og ælte min dej. Men eftersom slaveri er afskaffet ved lov, må jeg nøjes med det næstbedste. Og ønske mig en food processor til jul.

Spørgsmålet er nu bare – hvilken en er god? Hvor meget kan de holde, af det de lover?

Og – svar mig ærligt – kan de centrifugere?

Kom på banen, madmennesker. Gør mig klogere, så er i søde.

Previous

Vind kærlighedstegneserie

Next

LCHF tanker og den der food processor

4 Comments

 1. Haha, jeg kender det godt – voksenpoint efter voksenpoint kommer snigende. Foodprocesser har jeg ingen af, men har hørt Kenwood skulle være de bedste.

  – Anne

 2. Foodprocesser? – ingen tvivl. Det er Magimix, der er den bedste. Helst model CS3200 XL hvis du vil have noget der både kan snitte, hakke, blende, køre en tærtedej og lave mandelmel. Den kan kører en nødde- eller mandelsmør uden pauser – og det er virkelig kvalitetstegnet for en foodprocessor;-)

  Men nu bliver det meget voksent! Jeg vil nemlig anbefale dig virkelig at overveje, hvad dit behov er. De er ikke helt billige sådan nogle maskiner, der skal kunne det hele og de fylder halvdelen af køkkenbordet. Hvis den også skal kunne klare en brød- eller kagedej, skal du nok ud i en egentlig køkkenmaskine, der også kan snitte m.v. Til alle de større maskiner findes der tilbehørsæt, der kan snitte, hakke, lave en vanilliekrans eller stoppe en pølse! KitchenAid har lækkerhedsværdien og er udemærket til almindeligt brug. Hvis man som mig bager store kager (sådan nogle i tre etager) eller laver brød af mere end 1 kg mel, så skal du have en med en større skål og mere motorkraft. Her er det kun Kenwood Major, der virker! Assistent er også et rigtigt godt valg, hvis du kun er ude efter en røremaskine – den kan bare ikke alt det andet gejl!

  God fornøjelse – fra en der blev meget voksen for længe siden, hvis det måles på køkkenudstyr:-)

 3. Annemette

  har ikke en foodprocessor mere, og synes egentlig ikke rigtig den var så fed. men har købt mig en køkkenmaskine. og den er FANTASTISK… bruger den hver gang er skal bages, laves farsmad og hakkes grønsager (har købt ekstra udstyr for at dette kunne lade sig gøre). Jeg har Kenwood Major. Overvejede en Kitchen AID, men var mest pga design. det er ikke den bedste maskine til mit behov. Men er nu heller ikke ked af min kenwoods design. Som godtpolstret skriver så kommer det an på dit behov.

  • Jeg er vældig glad for min magimix men det jeg bruger mest er helt klart kniven til mandelmel og nøddesmør – apropos LCHF – og så er det juiceren, der jo egentlig er tilbehør og som man kan klare på anden måde end med en foodprocessor. Jeg ville ikke undvære hverken den eller min køkkenmaskine (som er en KitchenAid, desværre – ville elske en Assistent eller Major men blev forført af designet) (eller min håndmixer, blender, stavblender, ismaskine, kaffekværn, espressomaskine, Moccamaster, slowcooker, trykkoger, mandolinjern og alle de andre “voksne” ting;-))

Skriv et svar

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén